S UNIZA do sveta

Štúdium v zahraničí

Na UNIZA dávame každému možnosť zažiť Erasmus+ pobyt na jeden alebo aj celý akademický rok, počas bakalárskeho aj inžinierskeho štúdia takmer kamkoľvek. Možnosti sú na obrovské, stačí si vybrať univerzitu, dostať štipendium a vyraziť do niektorej z partnerských univerzít na stáž alebo štúdium. Okrem toho môžeš zistiť ako to funguje vo vedeckých centrách alebo firmách. Vylepšíš si jazyk, spoznať nových ľudí a nočný život alebo si splniť cestovateľské sny. Spoznať nový vzdelávací systém, zvýšiť si konkurencieschopnosť na pracovnom trhu a predovšetkým získať nesmrteľné spomienky.

Program Erasmus+ ti ponúka možnosť študovať na partnerských univerzitách v celej Európe. Najobľúbenejšie destinácie medzi študentmi UNIZA sú krajiny ako Francúzsko, Portugalsko, Taliansko, Španielsko či Fínsko.

A aj keď nevyrazíš, čo môžeš neskôr aj oľutovať, stále máš možnosť zoznámiť sa so zahraničnými študentmi a pridať sa k partii Erasmus Student Network (ESN) študentov. Každý rok k nám prichádzajú desiatky študentov z rôznych kútov sveta, ktorých sprevádzame po vychytených miestach Žilinského kraja a organizujeme pre nich niekoľko zaujímavých akcií, od kultúrnych až po športové.

Nech už ťa láka ktorákoľvek časť sveta, UNIZA ti poskytne možnosti, ako si splniť svoj sen o štúdiu v zahraničí. Navštív webové stránky Žilinskej univerzity a podaj si prihlášku! Každoročne sa na zahraničné mobility hlási množstvo študentov, pričom väčšina z nich sa aj reálne dostane do zahraničia. Tie najlepšie storky z Erasmus+ pobytov si môžeš prečítať aj tu.

Čo ťa ešte môže zaujať

Pridaj sa k nám a študuj výzvy...